torsdag 16 juli 2009

Igår Dyrön idag "fastlandet" Tjörn!


Igår var jag alltså till Dyrön och krängde marmeladburkar. Innan vi ens hade fått iordning allt som skulle ställas fram så kom det folk och tittade och köpte marmelader. Vädret var verkligen varierande från sol till åskmuller med hällande regn. Det var riktigt mysigt när vi satt eller stod och kunde lyssna på R som spelade gitarr och sjöng vilket säkerligen drog till sig mer folk till vår fördel.
¤
När regnet öste som mest satt vi och pratade och myste under vårt lilla "tält". Måste ju uppdatera vad som har hänt och skett sedan vi sågs senast. Vi hade tur också med att Ch fick kräftor till oss alla som vi satt och mumsade i oss tillsammans med bröd och goda ostar. L hade hämtat lite drickbart hemma hos henne så eftermiddagen njöts i goda vänners lag.
¤
Från början hade vi planer på att åka till Strömstad och sälja marmelad men nu lutar det åt att det blir Dyrön igen, blir ju lite mindre bensinpengar som går åt om man tar sig till grannön. Vi vill ju att det ska bli så stor förtjänst som möjligt så att vi har en grundplåt till vår kommande resa som kanske ska gå till Prag. Får väl se hur det blir med förtjänst och resa.
¤
Idag är jag alltså hemma i hemmets nästan lugna vrå. Försöker plocka runt lite och tänka ut när, var, hur - jag och mannen ska på utflykt bara vi två nästa vecka. Kan tänkas att det blir mot Småland som färden styrs, dit har vi inte åkt på några dagars utflykt förut. Får bara kolla upp om det finns några små mål åt det hållet som vi vill besöka. Nån som har förslag?
Som planerna är nu så ska vi ta med vår skruttiga husvagn. Hm, skulle vilja ha en snygg och fin husvagn men man tager vad man haver!
¤
Förövrigt så har H kollat över vår läckande panna idag och upptäckt att den inte mår så bra. Blir till att leta reda på en billig/begagnad panna så vi slipper frysa till vintern. Jag föreslog att vi stänger av den redan nu så får man duscha kallt men det fick jag inget gehör för ifrån resten av familjen. Lite konstigt, eller? Kan ju säga att förslaget kom från den som verkligen avskyr att duscha kallt!!

1 kommentar:

Åsa sa...

Semester i Småland?=)) Låter ju trevligt! Ni kan ju kolla in utbudet på www.visit-smaland.com.

Annars kan ni ju alltid stanna på en kopp kaffe i Skillingaryd!;))

Stackars A:s kompis med vovven...så himla sorgligt...

Kram Åsa